Sammanfattning vecka

2018-02-07 11:49:00

På polisens webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre.

Polisrutan Heby v.6

                                 POLISRUTAN Heby kommun

Jag börjar med att varna för vilt på våra vägar. Det har under veckan inrapporterats ovanligt många viltolyckor. Var extra vaksam i skymning och gryning. Det hala väglaget innebär ofta mycket längre bromssträckor.
Nu har vapenamnestin börjat och jag upprepar att vi inte har någon möjlighet att ta emot vapen på poliskontoret i Heby. Vi får hänvisa till polisstationerna i Sala, Tierp eller Uppsala.

Redovisning av några av brotten som anmälts från den 23/1–7/2

Heby: Tre anmälningar handlar om smitning från trafikolyckor. Stöld av oxfilé på Coop. I samband med en trafikolycka blev en av förarna misstänkt för vårdlöshet i trafik. En ung pojke är rapporterad för olovlig körning. Han körde en A-traktor som gick för fort.

Tärnsjö: En person har blivit hotad. Brottet är rubricerat som övergrepp i rättssak.

Östervåla: En person är misstänkt för olaga vapeninnehav. En rattfyllerist ertappades utanför Systembolaget. En körkortslös bilförare har rapporterats för olovlig körning. Två tjuvar greps för inbrott i en fastighet i Offerbo. Vid en husrannsakan i tjuvarnas hem anträffades sedan ytterligare stöldgods. En man stal mediciner från apoteket den 2/2 kl. 17.45. Vi vill ha hjälp med iakttagelser!  Mannen var ca 50 år, kraftig och 170 cm lång.

Morgongåva: Inbrott i en villa på Ekvägen. Inbrott i tre lastbilar som var parkerade på Allévägen och Fischersväg.

Om  du vill komma i kontakt med mig går det bra att skicka mejl på adressen olle.rehn@polisen.se

Se händelsen på polisen.se